vrijdag 24 augustus – 20 u
lokaal Natuurpunt, Roomstraat, Sint-Anna-Pede

Nacht van de Vleermuis

dwergvleermuisVleermuizen zijn de meest tegendraadse zoogdieren die je je kunt indenken. Ze slapen overdag en gaan ’s nachts aan de slag. Ze hebben goede ogen, maar kijken liever met hun oren. En in plaats van te lopen, zoals elk fatsoenlijk zoogdier, fladderen ze door de lucht. Behoorlijk bizar!

Wil je iets méér weten over deze gekke beestjes? Hoe ze leven? Waar je ze kan vinden? Waar ze het moeilijk mee hebben? Welke soorten er allemaal rondvliegen in Vlaanderen? En wil je ze in levenden leven ontmoeten? Kom dan naar onze Nacht van de Vleermuis.

Eerst krijg je een multimediapresentatie van een uurtje met boeiende info en spectaculaire filmpjes. Aansluitend trekken we het veld in met de bat-detector om ze te horen jagen boven Ter Pede. Een belevenis die je niet mag missen!

Waar ligt het Natuurpunt-lokaal?

Ons lokaal ligt aan de Roomstraat te Sint-Anna-Pede ± 250 meter van de spoorwegviaduct. Aan de rechterkant als je van Sint-Anna komt, aan de linkerkant als van de IJsbergstraat komt. Rechtover huisnummer 186 als je op GPS rijdt. Er zal een Natuurpunt-vlag staan aan de straat.

Opmerking: Bij droog weer kan je parkeren in de losweg. Maar als het geregend heeft, blijf je daar steken in de modder. Dan parkeer je beter in de Armveldweg: het straatje dat vlak naast de spoorwegviaduct loopt.

 

< 
Volgende activiteiten:
27-01-2019
Algemene Vergadering & aperitiefconcert
Meer info...