zaterdag 26 augustus – 10-16 u

Beheerswerken Ter Pede

harken

De biodiversiteit in stand te houden en, zo mogelijk, verhogen. Daar zijn we dit jaar al aardig in geslaagd op Ter Pede met de aanplant van de bosmantel, het maaien van de rietvegetatie en de aanleg van een takkenwal langs de wandelweg in het voorjaar en het maaien van de grote weide in juni.

De grote weide wordt binnenkort opnieuw gemaaid - voor het eerst door de professionele terreinploeg van Natuurpunt. Hierdoor kunnen we ons als vrijwilligers verder concentreren op het overstromingsgebied en dat betekent het tegengaan/beperken van de verlanding ervan door het verwijderen van de opslag van wilgen en elzen, zodat moerasplanten (gele lis, watermunt, dotterbloem edl.) kunnen blijven floreren.

rietorchisTrek dus (indien mogelijk) je laarzen aan en breng (indien beschikbaar) een stevige snoeischaar of kettingzaag mee (zonder mag je zeker ook komen). De verzamelde takken worden ter plaatse verhakseld en het hakselhout wordt meteen gebruikt als bodembedekker rond ons clubhuis.

We starten om 10 uur en gaan door tot 16 uur. 's Middags is er, zoals altijd, een warme en lekkere lunch voorzien. Zoals altijd kun je na de middag nog aanpikken. Graag een seintje naar Eric De Jonge als je komt (dejonge.verschaffel@gmail.com | 0489 922 850).

Voor wie het nog niet wist: in juni stonden er wel honderd orchideeën te bloeien in Ter Pede, 2 jaar geleden nog maar 1. Natuurbeheer loont!


 
Volgende activiteiten:
01-11-2017
Kernvergadering
06-12-2017
Kernvergadering