Mei en juni zijn de topmaanden voor de natuur in Dilbeek. Dan staan de meeste gebieden op hun mooist. Logisch dus dat we onze natuurverkenningen in die periode concentreren. We trekken er 4 keer op uit.

Thaborberg daslook

7 mei: Zibbeekvallei

Deze wandeling voert langs rustige straten naar enkele percelen waar Natuurpunt aan beheer doet. Dat gebeurt voor een goed deel via een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente. De biotopen variëren van bos over ruigte tot dotterbloemgrasland. Afwisseling troef, dus. En misschien duikt er wel een ijsvogel of een iepenpage op.

Afspraak: 14 u, Huisje Mostinckx.

21 mei: Wolfsputten

De bossen van de Wolfsputten geuren intens naar daslook rond deze tijd en ook de laatste hyacinten staan nog in bloei. De lage weiden aan het Hongerveld blozen roze van echte koekoeksbloem en moeraskartelblad. En boven de poelen schieten libellen heen en weer. Er valt dus beslist een boel te beleven.

Afspraak: 14 u, hoofdingang Westrand

3 juni: Thaborberg

Dit keer maken we er een avondwandeling van in de hoop de glimwormen te zien knipperen. Misschien snuffelt hier of daar wel een egel rond of blaft ergens een ree. In ieder geval zullen we vleermuizen horen met de bat detector.

Afspraak: 21u 30, parking oud Michielsheem, Kattebroekstraat

18 juni: Ter Pede

Als afsluiter maken we een rondje van Ter Pede. We trekken helemaal tot aan de Spanuit en ontdekken onderweg een verrassende planten- en insectenrijkdom. Bovendien kruiden we het verhaal nog met wat lokale geschiedenis. En u kan eens binnenpiepen in ons ‘clubhuis’.

Afspraak: 14 u, losweg tegenover Roomstraat 186, Sint-Anna-Pede

U komt toch ook..?


 
Volgende activiteiten:
02-08-2017
Kernvergadering
26-08-2017
Beheerswerken Ter Pede
Meer info...